ARTVİN / ARDANUÇ - Ardanuç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü

"13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü" kapsamında müdürlüğümüzce deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdik.

Tatbikat öncesinde:

- Deprem anında uygulanması gereken,

- Herhangi bir yangın çıkması durumunda uygulanması gereken adımlar hususunda sınıflarımıza "Gösterip-Yaptırma" tekniği ile eğitim verildi.

Eğitim sonrasında Deprem sireni, yangın alarmı çalındı. Okulumuz tahliye edildi. Tahliye sonrasında yoklamalar alındı ve yoklamada eksik olan öğrencimiz öğretmenimiz tarafından tespit edilip okul müdürüne haber verildi. Öğrencinin bulunduğu konumun tespiti sonrası itfaiyemiz kurtarma simülasyonu gerçekleştirdi ve ambulans ekiplerimiz müdahale gerçekleştirdi. Yangın söndürme etkinliği sonrasında tatbikatımızı sonlandırdık.

Bu vesileyle Ardanuç Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Kahramanmaraş depremi sonrası hayatını kaydeben vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 22:14 - Görüntülenme: 85